Καλάθι Αγορών  |  Είσοδος Μέλους  |  English  |  Αναζήτηση:     OK

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

MK2.1 Desert Warfare
Επιχειρησιακό Μαχαίρι Μάχης
Μέγεθος:
30.8 cm
Χρώμα:
Desert Warfare
Συσκευασία:
0,7 kg
Τιμή:

400,00 €

Διαθεσιμότητα:
Άμεσα Διαθέσιμο
 
Συνήθης αποστολή εντός 24 ωρών

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο επανασχεδιασμός του κλασικού, ένας φόρος τιμής στον βετεράνο, ενός από τα πιο διανεμημένα και χρησιμοποιημένα μαχαίρια κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο : MARK 2. Είχε παραχθεί σε πολλές εκδόσεις από ιστορικούς κατασκευαστές των Η.Π.Α., αλλά πάντα ακολουθώντας τα χαρακτηριστικά που έδωσε το Αμερικάνικο Ναυτικό. Είναι το εργαλείο προτίμησης ανάμεσα στους λάτρεις της παράδοσης που εμπιστεύονται μόνο "δοκιμασμένα" στην μάχη μαχαίρια. Όλα αυτά τα χρόνια διάφοροι κατασκευαστές προσπάθησαν να ξανασχεδιάσουν αυτό το μαχαίρι με μικρή επιτυχία.


Στην πραγματικότητα είναι το αυθεντικό μοντέλο που ακόμη προτιμάται στους κυρίους καταλόγους. Ο στόχος της Extrema Ratio, σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, είναι να κρατήσει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την παραγωγή μόνο λειτουργικών αλλαγών για αυξημένη απόδοση. Χρησιμοποιήθηκε ανοξείδωτο ατσάλι ενισχυμένο με κοβάλτιο, ενώ για τα υπόλοιπα τμήματα χρησιμοποιήθηκαν τα AISI 303 και AISI 304. Η στρογγυλή δερμάτινη λαβή αντικαταστάθηκε με λαβή από νάιλον ενισχυμένο με fiberglass. Τα εργονομικά στοιχεία του αυθεντικού μαχαιριού έχουν μείνει ανέπαφα ενώ όλα τα δομικά τμήματα έχουν μεγεθυνθεί για να αυξήσουν την ευρωστία και την ευελιξία του μαχαιριού. Οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν γίνει ώστε να λυθούν τα "αδύνατα σημεία" της αυθεντικής έκδοσης.

 1. η δυνατότητα της αποσυναρμολόγησης του μαχαιριού στο πεδίο χωρίς την ανάγκη εργαλείων
 2. το σχήμα Bowie έγινε περισσότερο ίσιο για εύκολο ακόνισμα
 3. τα αυλάκια στην λαβή σχήματος "βαρελιού" βοηθάνε στην αντίληψη της κατεύθυνσης της λεπίδας ακόμη και στο σκοτάδι
 4. τα ίδια αυλάκια αυξάνουν το κράτημα κατά την διάρκεια κινήσεων γυρίσματος


Λοιπές μικρές αλλαγές είναι η προσθήκη τρυπών στο πίσω μέρος της λαβής για την τοποθέτηση κορδονιού, και μια τρύπα στον φυλακτήρα για την χρησιμοποίηση του μαχαιριού σαν δόρυ, δεμένο σε ένα κοντάρι. Για αισθητικούς λόγους το παραδοσιακό bloodgroove αντικαταστάθηκε με το "δειλό" sidegroove, το τυπικό της Extrema Ratio. Το αυθεντικό μαχαίρι ήταν τέλειο και δεν χρειάστηκαν άλλες αλλαγές. Οι πρώτες εκδόσεις της Extrema Ratio θα είναι το κλασικό Μαύρο και το νέο Desert Warfare που έρχεται με μια ειδική θήκη HCS χρώματος coyote ειδικά παραγμένη για μονάδες SOF. Η μαύρη έκδοση έρχεται με την κλασική πλευρική θήκη που περιέχει αυτόματο σύστημα κράτησης, προστατευτικό καπάκι, ενώ είναι συμβατό με το σύστημα M.O.L.L.E.


Χαρακτηριστικά

 • Βάρος : 390 γρ
 • Μήκος λεπίδας : 180 χιλ
 • Συνολικό μήκος : 308 χιλ
 • Πάχος λεπίδας : 6,3 χιλ
 • Ατσάλι λεπίδας : N690 (58HRC)
 • Υλικό λαβής : νάιλον ενισχυμένο με fiberglass
 • Οδόντωση : όχι
 • Φινίρισμα και επίστρωση : Brunitura MIL-C-13924

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ